Три нови специалности за бакалаври предлага Университетът по хранителни технологии в Пловдив за учебната 2021/2022 г. Това са „Технология на храни и ароматични продукти“, в която ще се изучават парфюмерия и козметика, технология на растителните мазнини и етеричните масла, на тютюна и тютюневото производство, на захарите и захарните изделия. Другите две специалности са „Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските продукти“ и „Икономика на туристическата индустрия“. При създаването им висшето училище се е съобразило и със заявения интерес от страна на работодателите, съобщава зам.-ректорът по учебна дейност доц. Христо Спасов.
За новата академична година Министерството на образованието и науката е определило приема на 815 студенти – бакалаври и магистри. От тях по държавна поръчка са 787 места. Висшето училище ще обучава в редовна форма 513 души, а в задочна – 274. Местата за бакалаври са 473 редовни и
207 задочни.
И през 2021/2022 г. висшето училище ще продължи да предлага обучение на английски език по 4 специалности – „Технология на храни и напитки“, „Туризъм“, „Индустриален мениджмънт“ и „Компютърни системи и технологии“, както и на френски език – „Технология на ферментационните продукти“. Ръководството на висшето училище полага усилия за привличане на студенти и в приоритетните направления и защитените специалности. За УХТ това са „Машини и апарати за ХВП и биотехнологичната промишленост“ и „Топлотехника“.
Втората предварителна онлайн кандидатстудентска сесия в УХТ ще се проведе през април. Документи за участие в нея ще се приемат от 8 до 16 април 2021 г., а изпитите по математика и химия и опазване на околната среда са на 17 април.
Уважаеми читатели, в. „Аз-буки“ и научните списания на издателството може да закупите от НИОН "Аз-буки":
Address: София 1113, бул. “Цариградско шосе” № 125, бл. 5
Phone: 0700 18466
Е-mail: izdatelstvo.mon@azbuki.bg | azbuki@mon.bg