КЪМ ЧИТАТЕЛИТЕ
MЕТОДИКА И ОПИТ
Alternative Approaches to Vocational Education and Training
Phil Budgell
Education Leadership Consultancy (UK)
https://doi.org/10.53656/voc21.11alter
Abstract. In this paper, the author uses the planning cycle developed by Cedefop to compare Vocational Education and Training in England and Bulgaria…
Модел на педагогическа технология за формиране на обществени и граждански компетенции
Радостина Божкова
Софийски университет „Св. Климент Охридски“
https://doi.org/10.53656/voc21.12mode
Резюме. Основният фокус на изследването е съсредоточен върху създаване на нова педагогическа технология за формиране на обществени…
ВИЖ ПОВЕЧЕ
ИЗСЛЕДОВАТЕЛСКА ДЕЙНОСТ
Обучение в метакогнитивна перспектива по строителство и архитектура на гимназиален етап в българското професионално образование
Виолетка Цолова
Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев“
https://doi.org/10.53656/voc21.13stroi
Резюме. За осъществяване на обучение в метакогнитивна перспектива по строителство и архитектура на гимназиален етап е необходимо конструиране на нова обучителна среда…
УЧИЛИЩЕ ЗА УЧИТЕЛИ
Днес представяме: Професионална гимзания по туризъм „Иван П. Павлов“ – Русе
Същност и класификация на електронните образователни ресурси и приложението на презентациите в учебните часове по „География и икономика“ и „Туризъм“ (гимназиален етап)
Йордан Адолфов
Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ – Русе
https://doi.org/10.53656/voc21.14klasi
Резюме. Разглежда се теоретичната основа на електронните образователни ресурси, в която се извеждат избрани ресурси, които се прилагат в обучението по география и икономика и туризъм…
Винен туризъм в Северен централен регион
Иван Бонев
Професионална гимзания по туризъм „Иван П. Павлов“ – Русе
https://doi.org/10.53656/voc21.15vino
Резюме. В текста се описват същността и характеристиките на винения туризъм в Русенскиs регион…
Пътят на хляба от древни времена до наши дни. Използване на консерванти при производството на хляб и хлебни изделия
Венцислав Харалампиев
Професионална гимзания по туризъм „Иван П. Павлов“ – Русе
https://doi.org/10.53656/voc21.16hliab
Резюме. Хлябът винаги е присъствал на трапезата, още от най-древни времена…
Био и екопродукти
Християна Янкова
Професионална гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“ – Русе
https://doi.org/10.53656/voc21.17bio
Резюме. В тази тема ще разгледаме как се произвеждат био- и екопродуктите и защо са важна част от хранителната ни верига…
ВИЖ ПОВЕЧЕ